Biblia Ortodoxă Biblia Ortodoxă Free Get
Biblia Ortodoxă

Biblia Ortodoxă

1.0 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Update Date

2018-09-29

Size

18.7 MB

Screenshots for iPhone

iPhone
More Screenshots for iPad
Biblia Ortodoxă Description
Această versiune a Bibliei reprezintă integral si nemodificat textul biblic revizuit de Mitropolitul Bartolomeu și aprobat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Limba română a acestei ediții este cea mai limpede si mai adecvată pentru un cititor modern, care nu are mereu acces la subtilitatile teologice si filologice ale Bibliei.

„M-am hotărât ca întreaga lucrare să apară sub semnul diortosirii - mărturiseşte autorul - iar aceasta nu neapărat din modestie, ci din rigoare ştiinţifică şi probitate morală. Originalitatea cu orice preţ implică riscul desfigurării”. Şi tot el ne dă şi explicaţia: „Hotarul dintre traducere şi diortosire e uneori extrem de subţire. Traducerea este aflarea unei echivalenţe absolut noi a textului original, pe când diortosirea nu e mai mult decât o îndreptare operată în textul dat (o actualizare lexicală şi gramaticală, o modernizare în conţinut şi formă - n.n.). În cazul meu, textul din Matei 1,2 este o traducere, dar cel din Ioan 1,1 - o diortosire”.
Biblia Ortodoxă 1.0 Update
2018-09-29 Version History
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.0
Size:
18.7 MB
Genre:
Books
Update Date:
2018-09-29
Developer:
Avram Tura
Language:
English
More
You May Also Like
Developer Apps