Biblija - NRP Biblija - NRP Not Available
Removed from the App Store
Biblija - NRP

Biblija - NRP

Institut za izucavanje religije

1.0.1 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Release Date

2018-07-30

Size

15.4 MB

Screenshots for iPhone

iPhone
More Screenshots for iPad
Biblija - NRP Description
Osnovni cilj ulaska u projekat Biblija – Novi revidirani prevod bio je uraditi kvalitetan savremeni i razumljivi prevod, što bliži izvornom značenju teksta i razumljivij savremenom čitaocu, oslobođen svake vrste teoloških predrasuda i indoktrinacije.
Kao referentni materijal za reviziju i provjeru tačnosti prevoda, korišćena je međuredna Biblija urađena po Prihvaćenom tekstu (Interlinear Scripture Analyzer). Konsultovani su i drugi relevantni prevodi i korišćena istraživanja naučnika, stručnjaka za hebrejski i grčki jezik.
U Bibliji NRP takođe su ispravljene neke greške koje postoje u klasičnim prevodima po Prihvaćenom tekstu. Neki opšteprihvaćeni termini u tradicionalnom hrišćanstvu zamijenjeni su onima koji odgovaraju izvornom značenju. Izvršena je i velika korekcija imena koja su približena izvornom jeziku koliko je to prikladno.
Svaki biblijski pojam sa napomenom ili referencom označen je zvjezdicom. Reference su date radi boljeg i preciznijeg shvatanja pojmova, upoređivanja tekstova koji govore o istom predmetu ili ga dodatno razjašnjavaju, zbog lakšeg i bržeg teološkog razumijevanja ili određenih naučnih i tehničkih pojašnjenja, a nikako u cilju podupiranja dogmi koje ne pripadaju nauci Svetog Pisma.
Biblija - NRP 1.0.1 Update
2018-07-30 Version History
Unapredjen rad aplikacije.
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.0.1
Size:
15.4 MB
Genre:
Education Books
Release Date:
2018-07-30
Language:
English
More
You May Also Like