CODEX CONSTITUȚIONAL CODEX CONSTITUȚIONAL Not Available
Removed from the App Store
CODEX CONSTITUȚIONAL

CODEX CONSTITUȚIONAL

1.1 for iPhone
Free
0

0 Ratings

Update Date

2015-07-20

Size

37.9 MB

Screenshots for iPhone

iPhone
CODEX CONSTITUȚIONAL Description
"Scopul demersului nostru este de a pune la dispoziția specialiștilor, în primul rând a celor care lucrează la proiectul de revizuire a Constituției României, toate constituțiile din Uniunea Europeană, pentru a avea o bază relevantă de informare.
Din datele pe care le avem în prezent, acest proiect este unic la nivelul Uniunii Europene, fiind prima dată când un stat membru realizează un Codex care să cuprindă atât constituțiile traduse în limba naţională, cât și scurte prezentări ale acestora. Lucrarea a fost realizată de profesori universitari din cadrul Facultății de Drept a Universității București – Centrul de Drept Constituțional și Instituţii Politice (CDCIP), partenerii Ministerului Justiției în acest proiect, astfel încât să simplificăm cât mai mult accesul la informația esenţială."  Robert-Marius CAZANCIUC (Ministrul Justiție)
"Pe lângă traducerea în limba română a textului legilor fundamentale, oferim cititorului şi o scurtă prezentare a fiecăreia dintre cele 27 de constituţii după o structură comună: 1. scurt istoric; 2. raporturile dintre principalele autorităţi statale; 3. puterea judecătorească; 4. administraţia publică locală şi organizarea administrativă a teritoriului; 5. drepturile fundamentale; 6. raportul dintre dreptul naţional şi dreptul Uniunii Europene şi 7. controlul de constituţionalitate."  Prof. univ. dr. Ştefan DEACONU
CODEX CONSTITUȚIONAL 1.1 Update
2015-07-20 Version History
Corectari erori
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.1
Size:
37.9 MB
Genre:
Reference
Update Date:
2015-07-20
Language:
English
More
You May Also Like