English Senang Jek! English Senang Jek! Not Available
Removed from the App Store
English Senang Jek!

English Senang Jek!

1.2 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Update Date

2020-02-06

Size

75.4 MB

Screenshots for iPhone

More Screenshots for iPad
English Senang Jek! Description
Aplikasi pendidikan yang membantu anda belajar English dengan Bahasa Malaysia.

Oh my, adik-adik sukar untuk belajar Bahasa Inggeris (English)? Tidak perlu risau, aplikasi edukasi ini boleh mengajar anda dalam pelajaran cara interaktif untuk memahami perbendaharaan kata Bahasa Inggeris (English Vocabulary). Khas untuk Malaysia.

Bahasa Inggeris sama juga Bahasa Melayu menggunakan sistem huruf yang kita kenai, iaitu huruf ABC sampai Z. Jadi, ia bukan satu bahasa yang sukar dipelajari.

Berikut merupakan ciri-ciri aplikasi edukasi ini:
- Belajar
Anda boleh belajar megikut tahap anda. Tahap yang ada didalam aplikasi ini adalah sesuai untuk kanak-kanak, murid-murid sekolah rendah / menengah yang menghadapi UPSR / PT3 / SPM, pelajar institusi tinggi ataupun orang dewasa yang ingin belajar English. Pada versi terbaru, anda juga boleh belajar dengan cara bina kata ataupun hubung kata antara BI dengan BM.

- Ulang Kaji
Selain daripada membaca buku ataupun kamus, anda boleh mengulang kaji dengan aplikasi ini. Membuat latihan yang banyak dapat membantu anda ingat ejaan yang betul.

- Cara Baca
Mengenai cara memyebut perkataan Bahasa Inggeris yang tepat kerana aplikasi ini mempunyai suara untuk membaca setiap perkataan yang diberi, anda tidak perlu risau cakap dengan salah lain kali, ataupun ragu dengan cara menyebut anda betul ke tidak.

- Menguji Minda
Anda juga boleh menguji kemahiran Bahasa Inggeris dengan ujian dalam aplikasi ini. Cabarlah skor yang tertinggi, anda mempunyai dua peluang untuk menjawab salah.

- Pertandingan
Selain daripada dapat ilmu pegetahuan, anda juga dapat manfaat untuk berkembang hubungan dengan geng rakan-rakan, kawan-kawan ataupun keluarga anda kerana anda boleh belajar bersama mereka. Mengetahui siapakah lebih pakar sekarang.

- Roda Hiburan
Belajar pelbagai kategori perkataan.

Adik-adik berasa belajar English senang jek melalui aplikasi ini, betul kan? Anda akan dapat belajar ejaan, cara membaca, maksud perkataan dengan bermain permainan ini. Jom belajar English sekarang dengan geng anda!

Credits:
Blank blackboard, Teacher and students designed by freepik.
Check Mark by Curve, FR and Play by Max Ten from thenounproject.com.
English Senang Jek! 1.2 Update
2020-02-06 Version History
Memperbaiki bugs.
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.2
Size:
75.4 MB
Update Date:
2020-02-06
Developer:
Wong Pooi San
Language:
English
More
You May Also Like
Developer Apps