Lifeguard Egmond Lifeguard Egmond Not Available
Removed from the App Store
Lifeguard Egmond

Lifeguard Egmond

ON/OFF Marketing

1.3 for iPhone
Free
0

0 Ratings

Release Date

2017-06-12

Size

74.6 MB

Screenshots for iPhone

iPhone
Lifeguard Egmond Description
De Egmondse Reddingsbrigade heeft circa 150 leden. Ongeveer 75 leden worden actief ingezet tijdens de toezichtstaak. De overige leden zijn jeugdleden welke nog niet worden ingezet voor de repressieve taak en oudere leden welke hun actieve tijd bij de reddingsbrigade hebben gehad.

Lid worden kan vanaf 11 jaar maar de minimale leeftijd voor de actieve bewakingstaak is 15 jaar. Je hoeft niet perse vanaf jongs af aan lid te worden, wanneer je oudere bent kan je ook zeker strandwacht worden.

De bekendste taak is de toezichtstaak welke in de zomermaanden wordt uitgevoerd. Klik hier voor meer informatie over deze toezichtstaak. Maar ook buiten de toezichttijden en buiten het zomermaanden is de ERB actief bij calamiteiten maar ook bij diverse evenementen.

De zomermaanden juni, juli en augustus is de strandpost van de Egmondse Reddingsbrigade vanaf 9.00 tot 18.00 uur geopend. Tijdens deze reguliere openingstijden zorgen de strandwachten ervoor dat het materieel gereed is en dat bezoekers ontvangen kunnen worden. Maar niet alleen toezicht houden is een taak voor de ERB, er zijn meer aspecten.

Gedurende de openingstijden zijn minimaal twee ervaren strandwachten aanwezig, in de weekenden worden deze aangevuld met minder ervaren strandwachten.

Preventie is de belangrijkste taak. Varend, rijdend en/of lopend worden diverse patrouilles gedaan om zo strandbezoekers en zwemmers/baders te waarschuwen voor eventueel aanwezige gevaren. Vanzelfsprekend wordt er vanaf de strandpost met verrekijkers toezicht gehouden.

Buiten deze openingstijden en in de wintermaanden staat een alarmploeg van circa 25 leden klaar om ingezet te worden wanneer er zich calamiteiten voordoen. Deze inzetten worden veelal geleid door de meldkamer Noord-Holland Noord (1-1-2-).

De Egmondse Reddingsbrigade is dus niet alleen in de zomermaanden actief. Buiten de zomer zijn ook veel calamiteiten. Zo zijn er ongevallen zoals beenbreuken, paardenongevallen en onwelwordingen op het strand en in het duingebied.

Ook bij regionale, provinciale of landelijke (water)calamiteiten kan beroep gedaan worden op de Egmondse Reddingsbrigade. Reddingsbrigade Nederland coördineert deze inzetten en heeft hiervoor bij de Egmondse Reddingsbrigade een vaartuig gestationeerd. In het verleden zijn diverse inzetten geweest zoals bij Tuindorp Oostzaan en de wateroverlast in Limburg in 1993 en 1995.
Lifeguard Egmond 1.3 Update
2017-06-12 Version History
- Performance improvements
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.3
Size:
74.6 MB
Genre:
Travel Weather
Release Date:
2017-06-12
Developer:
ON/OFF Marketing
Language:
English
More
You May Also Like
Developer Apps