Mariënhage Mariënhage Free Get
Mariënhage

Mariënhage

1.0 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Update Date

2018-07-22

Size

247.1 MB

Screenshots for iPhone

iPhone
More Screenshots for iPad
Mariënhage Description
Deze app maakt het mogelijk een virtuele wandeling te maken door de oorspronkelijke, rijksmonumentale gebouwen van het complex Mariënhage in Eindhoven aan de hand van een reeks 360-graden foto’s en detailopnamen die gemaakt zijn vóór de transformatie en herbestemming van de gebouwen.

Mariënhage
Cooperatie DELA startte begin 2018 met de renovatie en herontwikkeling van het gebied Mariënhage. Als in 2019 alles klaar is dan heeft het stadshart van Eindhoven een eigentijdse plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping. DELA nam het gebied met bijbehorende gebouwen over van de Orde der Augustijnen en de gemeente Eindhoven.

Rouwen en trouwen
DELA restaureert de Paterskerk en de bijbehorende gebouwen. De kerk en de studentenkapel worden ceremoniehuizen. Behalve uitvaartdiensten kunnen hier ook huwelijksplechtigheden plaatsvinden. Ook zullen er lezingen en concerten worden gegeven. In de bijgebouwen komen faciliteiten om te overnachten, te eten en te ontmoeten. Wat de herbestemming wordt van het klooster is nog niet bekend.

Ceremoniehuis
Mariënhage is een bijzonder stukje Eindhoven in het hart van de stad. Door de samenwerking tussen de Augustijnen, gemeente, provincie en DELA is het gelukt om Marienhage een nieuwe toekomst te geven. Voor de stad Eindhoven is behoud van Mariënhage belangrijk omdat de gebouwen van grote cultuurhistorische en religieuze waarde zijn. Bovendien maakt Mariënhage deel uit van een groter gebied in het centrum van Eindhoven waar de gemeente nieuw leven inblaast.

Respect voor het verleden
In de afspraken die DELA met de Augustijnen maakte is ook opgenomen dat er jaarlijks een Augustijnendag plaatsvindt op of rond de geboortedag van Augustinus. De eerste was ruim een op 10 november 2017. Een andere afspraak is dat het kerkhof in de binnentuin van het klooster blijft. Augustijnen die komen te overlijden kunnen terug naar Mariënhage om daar begraven te worden.

Heropening 2019
Het gaat nog even duren voordat alles klaar is. Als de renovatie en herinrichting volgens plan verloopt dan vindt in 2019 de heropening plaats.

Contact
Een vraag over complex Mariënhage of de bouwactiviteiten? Neem dan contact op met de projectleiding van de bouw: bureau FRANKEN. Te bereiken via info@bureaufranken.nl of (040) 303 45 00
Mariënhage 1.0 Update
2018-07-22 Version History
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.0
Size:
247.1 MB
Genre:
Travel
Update Date:
2018-07-22
Developer:
bureau FRANKEN
Language:
English
More
You May Also Like