Latih Tubi Matematik Latih Tubi Matematik Not Available
Removed from the App Store
Latih Tubi Matematik

Latih Tubi Matematik

1.1 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Update Date

2020-02-18

Size

67.2 MB

Screenshots for iPhone

More Screenshots for iPad
Latih Tubi Matematik Description
Belajar subjek matematik secara mudah, interatif dan menyeronokkan!

Adakah adik-adik berasa belajar matematik di sekolah bosan dan sukar untuk memperoleh kecekapan kerana nombor-nombor amat mengelirukan? Ini bukan masalah lagi setelah aplikasi edukasi terbaru ini yang khas untuk Malaysia telah dilancarkan. Aplikasi ini mengajar subjek math secara interatif dalam Bahasa Melayu, sesuai untuk semua kanak-kanak dan pelajar yang akan menghadapi ujian upsr. Aplikasi ini mempunyai unsur permainan yang menyeronokkan untuk adik-adik menguasai matematik, dan menjadi budak yang pandai kira angka.

Melalui Matematik Senang Jek, anda boleh membuat pelbagai kuiz, latihan yang membantu anda mendapapt keputusan yang baik dalam ujian sekolah sebenar. Anda akan dapat membaca dan mengira nombor lebih cepat dan pantas setelah menyelesaikan semua soalan di permainan ini.

Antara cara bermain dalam aplikasi ini termasuk:
1. Belajar - menguasai pelbagai topik matematik seperti pernambahan, masa, waktu, wang, susun nilai nombor, hubung nama bulanan dan sebagainya.
2. Ujian - membuat peperikasaan pada diri, jika anda dapat semua betul, anda memanglah murid yang bijak dan pintar.
3. Pertandingan - bermain ataupun lawan dengan kawan-kawan, rakan sekelas ataupun keluarga anda. Mengetahui siapa lebih bijak!

Matematik adalah subjek yang penting dalam kehidupan. Jadi, jom belajar math sekaranglah! Berkongsilah kepada geng anda jika anda menyukai permainan ini.

Kredit:
Blue Student Characters Set , Text balloons with different shapes, and Background of children learning in class with teacher designed by freepik.
Latih Tubi Matematik 1.1 Update
2020-02-18 Version History
- memperbaiki bugs.
- menyokong versi iOS terbaru.
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.1
Size:
67.2 MB
Update Date:
2020-02-18
Developer:
Wong Pooi San
Language:
English
More
You May Also Like
Developer Apps