Tinnitus Zakgids Tinnitus Zakgids $6.99
Tinnitus Zakgids

Tinnitus Zakgids

inSentis

1.0 for iPhone, iPad
$6.99
0

0 Ratings

Update Date

2018-01-25

Size

12.1 MB

Screenshots for iPhone

More Screenshots for iPad
Tinnitus Zakgids Description
De tinnitus zakgids is bedoeld voor mensen die last ondervinden van oorsuizen en een manier zoeken om er mee om te gaan. Deze zakgids biedt een grondige kijk op wat tinnitus nu juist is en kan zo een ondersteuning zijn in het leren wennen aan tinnitus. Het voordeel van de digitale vorm van deze gids is dat je hem steeds op zak kan hebben (op bijv. je smartphone, tablet, ...). De informatie en methoden die in deze app worden gebruikt zijn gebaseerd op Tinnitus Retraining Therapie (TRT), een gewenningstherapie die werd ontwikkeld door Dr. Pawel Jastreboff en Dr. Jonathan Hazell. Het begrijpen en herhalen van de mechanismen achter tinnitus vormen een belangrijk onderdeel van deze aanpak. Deze gids is gemaakt om hierin een ondersteuning te zijn.

Voor wie?
De app is bedoeld voor mensen die last ondervinden van oorsuizen en een manier zoeken om er mee om te gaan.
De app kan een aanvullend hulpmiddel zijn voor mensen die reeds Tinnitus Retraining Therapie (TRT) hebben gevolgd. Deze gids kan dan als kapstok dienen om de belangrijkste informatie die tijdens de sessies werd aangebracht regelmatig te herhalen.
Ook kan de app een goed vertrekpunt zijn voor mensen die nog op zoek zijn naar een manier om te leren omgaan met tinnitus. Voor deze groep kan de gids dienen als eerste basis van informatie.
Merk op dat deze gids geen vervanging is voor therapie. Indien counseling is aangewezen, zoekt u best hulpverlening bij een gespecialiseerd tinnituscentrum.

Hoe gebruiken?
Deze zakgids is bedoeld om regelmatig eens "vast te nemen". En dat is het grote voordeel van de digitale vorm: als app heb je de gids overal bij. Herhaal regelmatig kleine stukjes wanneer je even tijd hebt. Vele kleine beetjes helpen!
Besef dat wennen aan tinnitus tijd vraagt: het reageren op tinnitus is een geconditioneerde reflex. Gelukkig zijn we in staat om deze reflex om te buigen, maar het is een proces met vallen en opstaan. Gun jezelf de nodige tijd en gebruik deze zakgids om het gewenningsproces te ondersteunen.

Wat is tinnitus?
Oorsuizen of tinnitus betekent dat je een geluid hoort zonder dat er een geluidsbron in de omgeving aanwezig is. Voorbeelden van deze geluiden zijn: fluiten, piepen, tuten, sissen, ruisen, brommen,... Heel wat mensen ervaren oorsuizen en voor sommigen heeft dit een grote invloed op het dagelijkse leven.

Hoe kunnen we ermee leren omgaan?
Het is belangrijk om te beseffen dat tinnitus geen ziekte is. Toch kan tinnitus erg lastig zijn wanneer onze hersenen het geluid als iets "bedreigends" gaan beschouwen. Zo lang dat het geval is, gaan onze hersenen er juist op focussen in plaats van het te negeren. Dat is helemaal normaal: iets wat we beschouwen als een "bedreiging" gaan we meer aandacht geven.
Bij tinnitus staat de reactie echter niet in verhouding tot de prikkel. We zijn dus veel te sterk aan het reageren op een signaal dat eigenlijk heel onschuldig is. Gelukkig kunnen we deze reactie beïnvloeden en zelfs doen uitdoven. Een eerste stap daarin is altijd dat we begrijpen hoe tinnitus juist werkt en waarom we het horen. En dat is het belangrijkste doel van deze zakgids.
Tinnitus Zakgids 1.0 Update
2018-01-25 Version History
More
More Information
Price:
$6.99
Version:
1.0
Size:
12.1 MB
Update Date:
2018-01-25
Developer:
inSentis
Language:
English
More
You May Also Like