Voedingswaardetabel Voedingswaardetabel Not Available
Removed from the App Store
Voedingswaardetabel

Voedingswaardetabel

2.1.0 for iPhone
Free
0

0 Ratings

Update Date

2017-04-02

Size

24.7 MB

Screenshots for iPhone

Voedingswaardetabel Description
Het succes van de website voedingswaardetabel.nl moest wel een vervolg krijgen als applicatie voor smartphones. Deze App wijst je de weg in het doolhof van ons eten. Vind je gezond eten belangrijk? Hoeveel ‘slechte’ vetten zitten er in mijn eten? Moet je als hartpatiënt een zoutarm dieet volgen? Het zijn allemaal situaties waarin het van belang is precies te weten wat je eet.
De tabel leert je onder andere dat vette vis niet zo vet is als je denkt en beduidend minder vet dan bijvoorbeeld half-om-halfgehakt, dat een broodje gezond niet zo gezond is en dat groenten en fruit belangrijke leveranciers zijn van vitamines en mineralen. Enige basiskennis van voedingsmiddelen is nodig om het lichaam dagelijks die voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om gezond en fit te blijven.
Wat je voedingsbehoeften ook zijn, het is belangrijk dat je kunt beschikken over de meest recente en volledige informatie over de voedingswaarden van producten. De informatie op het etiket is daarvoor meestal niet toereikend. En met de VoedingswaardeApp op je smartphone of tablet heb je alle informatie direct binnen handbereik.

*** Hoe werkt de App
Door op een product te klikken vind je een uitgebreid voedingswaardeoverzicht van het product. De filterfunctie maakt het mogelijk de producten te rangschikken op bijvoorbeeld de hoeveelheid kcal (product met meeste/minste aantal kcal), het vetgehalte, zoutgehalte enz. Standaard worden alle gehaltes opgegeven per 100 g, maar het is ook mogelijk de gehaltes te laten omrekenen naar een standaard portiegrootte.

Deze App geeft je de mogelijkheid om verantwoorde keuzes te maken en de balans te vinden tussen wat je lekker vindt en wat goed voor je is. De tabel geeft voor een ruim 1000 voedingsmiddelen het aantal calorieën (kcal en kJoule) de hoeveelheid water, eiwitten, vet, onderverdeeld in verzadigde en onverzadigde vetten, cholesterol, koolhydraten, suikers en voedingsvezels.

Daarnaast introduceert de App twee nieuwe begrippen ‘de gevoelswaarde’ en de ‘gezondheidswaarde’. De rapportcijfers hierin opgenomen zijn tot stand gekomen door een uniek kwantitatief consumentenonderzoek. Welke stemming roept een product op. Hoe positief of negatief beleven we een product. De ‘ultieme’ gevoelswaarde van een product gaat meestal samen met het koesteren van een lekkere smaak. Ook zaken als prijs, verpakking en merk spelen daarbij een rol. Maar ook herinneringen, emoties en opvattingen over eten bepalen hoe we over een product denken. Bij het gezondheidsonderzoek hebben we de consument gevraagd hoe gezond of ongezond hij een product vindt. welk verband zien we in relatie met gezondheid? Het oordeel van de consument wordt daarbij deels gebaseerd op de kennis die hij over dat product heeft, Hoeveel zout, kleur-, geur- en smaakstoffen, vezels, vitamines en mineralen bevat het product. Is het een vers product of in hoge mate industrieel bewerkt.

Ben je ook geïnteresseerd in het gehalte vitamines en mineralen dan is dat met een eenvoudige uitbreiding van de App mogelijk.

*** Rekenmodules.
De App bevat een aantal rekenmodules. Zo kun je eenvoudig met behulp van de Body Mass Index (BMI) laten uitrekenen of je op het juiste gewicht zit of iets (veel) te zwaar bent.
De activiteitstest vertelt hoeveel kcal energie je hebt verbruikt bij een halfuurtje hardlopen, tennissen of fietsen. De lijst bevat ruim 70 verschillende activiteiten.
De alcoholtest geeft een indicatie van het promillage alcohol (het bloedalcoholgehalte) in je bloed na een avondje stappen en geeft antwoord op de vraag of je beter een taxi naar huis kunt nemen.
De BMR test berekend je persoonlijke ruststofwisseling. Dit is de energiebehoefte van je lichaam nodig om alle noodzakelijke lichaamsprocessen te kunnen verrichten.

*** Achtergrondinformatie
In de rubriek “wat is wat” wordt in eenvoudige bewoordingen achtergrondinformatie gegeven over de diverse voedingsstoffen.
Voedingswaardetabel 2.1.0 Update
2017-04-02 Version History
- Ontbrekende afbeeldingen toegevoegd
- PRAL-waarde calculator toegevoegd
- Enkele kleine verbeteringen
More
More Information
Price:
Free
Version:
2.1.0
Size:
24.7 MB
Update Date:
2017-04-02
Developer:
Roger van der Voort
Language:
English
More
You May Also Like