Scharrel Scharrel Not Available
Removed from the App Store
Scharrel

Scharrel

Maarten Alberts

1.4 for iPhone
Free
0

0 Ratings

Release Date

2018-05-16

Size

32.4 MB

Screenshots for iPhone

iPhone
Scharrel Description
ONZE SCHOOL
We beschouwen onze school als een dynamische, levende en lerende omgeving.
De eigentijdse kijk op onderwijs en opvoeding die Scharrel maakt tot de school die ze is en wil zijn, weerspiegelt zich in het dagelijks bezig zijn met kinderen.
We aanvaarden dat niemand volmaakt is, leren is groeien. Het belangrijkste is dat we als schoolteam dezelfde doelen en waarden nastreven en bereid zijn om bij te sturen.
In het dagelijks beleid van de school willen we ervoor zorgen dat de voorwaarden gecreëerd worden waarin elk personeelslid en elk kind zich optimaal kan ontwikkelen in een wereld (en dus ook in een school) die voortdurend in verandering is. We streven naar een biotoop waarin iedereen zich geworteld voelt maar tegelijkertijd vleugels krijgt.

Personeelsbeleid is een speerpunt in de uitbouw van onze school: mensen engageren met een stijl die van nature al in onze scharrelvisie past, ieder met verschillende capaciteiten, maar in elk geval met een open geest en met een grote verantwoordelijkheidszin.

Voortdurende zelfevaluatie, open communicatie, een gezonde dosis humor en voldoende relativeringsvermogen zijn belangrijke stapstenen in onze school.
Uitgangspunten zijn echte bekommernis om wie het moeilijk heeft in onze maatschappij,
dienstbaarheid, gastvrijheid en een gezonde, actieve levenshouding dicht bij de natuur,
met morele waarden eerder dan met economische en financiële.

Opgroeien en leren, een boeiend samenspel dat nooit af is

Een kind brengt bijna evenveel tijd op school door als thuis. Opvoeden en onderwijzen doen we dus best samen.
We hebben twee grote doelstellingen waar heel onze organisatie op gebouwd is:
In de eerste plaats moet een kind zich goed voelen. Dat is een basis voor al het leren.
Daarboven willen we dat Scharrel zich profileert als een school die kwalitatief sterke leerlingen naar het voortgezet onderwijs kan sturen na het zesde leerjaar.

Maar bovenal willen we een school zijn waar elk kind zich op zijn manier kan ontwikkelen, willen we elk kind zijn eigen kansen geven en zijn eigen talenten laten ontwikkelen, willen we aanzetten tot levenslang leren, willen we een brede en positieve kijk ontwikkelen op de wereld en hier duurzaam mee leren omgaan.
Naast de ontwikkeling van de intelligentie en de vaardigheden leggen we zeker ook de nadruk op waardenopvoeding, de zorg voor mekaar, voor de zwakkere, het milieu, de planeet. We focussen op respect maar zeker ook op openheid en mentale rust. We trachten kinderen verantwoordelijk te leren zijn voor hun eigen handelen en geven hen daarom veel inspraak in het schoolleven.

Laat ons een school zijn met een knipoog…
More Information
Price:
Free
Version:
1.4
Size:
32.4 MB
Release Date:
2018-05-16
Developer:
Maarten Alberts
Language:
English
More
You May Also Like
Developer Apps