signaLEREN signaLEREN Free Get
signaLEREN

signaLEREN

1.0.5 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Release Date

2018-07-14

Size

20.3 MB

Screenshots for iPhone

More Screenshots for iPad
signaLEREN Description
De app signaLEREN helpt jeugdigen van alle niveaus om spanning te reguleren. Met de app is de jeugdige in staat signalen van oplopende spanning bij zichzelf te herkennen. Er volgen directe verwijzingen naar activiteiten om spanning te verminderen. Op deze manier kunnen grote gedragsescalaties en emotionele uitbarstingen voorkomen worden.

Met de app signaLEREN hebben Brigitte Blijlevens en Natalie van Hilst, beiden werkzaam bij Observatiecentrum De Hondsberg in Oisterwijk, een digitaal signaleringsplan ontworpen. Het signaleringsplan is gebaseerd op principes uit de Cognitieve Gedragstherapie en Sensorische Informatieverwerking.

Door het gebruik van de app signaLEREN wordt het eenvoudiger voor een jeugdige om te herkennen in welke fase van spanningsopbouw hij/zij zit. Bovendien geeft de app directe opties voor activiteiten om spanning te verminderen. Dit gebeurt met verwijzingen naar activiteiten in de vorm van video’s, app’s, filmpjes, geluidsopnames etc.

Afhankelijk van de mate waarin een jeugdige in staat is gedrag, gevoel en gedachten bij zichzelf te herkennen wordt vooraf een keuze gemaakt met welk model de jeugdige gaat werken: het 2-fasenmodel, het 3-fasenmodel of het 4-fasenmodel. In het gekozen model geeft de jeugdigen aan welke signalen op hem of haar van toepassing zijn bij oplopende spanning én hoe hij of zij spanning zal kunnen verminderen. Het signaleringsplan is helemaal op maat te maken naar de wensen en mogelijkheden van de jeugdige en zijn omgeving. Indien gewenst kan het plan op elk moment aangepast worden.

De app signaLEREN is pas te gebruiken, wanneer een jeugdige in de backoffice is aangemeld. In de backoffice vult de jeugdige samen met zijn ouders/verzorger, begeleider, leerkracht zijn eigen signaleringsplan. In de backoffice staan keuzemogelijkheden voorgedefinieerd, maar er is tevens ruimte voor aanvullingen vanuit de jeugdige zelf. Nadat het signaleringsplan in de backoffice gevuld is, kan met een unieke toegangscode de app op de telefoon of tablet van de jeugdige geactiveerd worden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar signaLEREN@koraalgroep.nl
signaLEREN 1.0.5 Update
2018-07-14 Version History
Probleem met notificaties is opgelost.
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.0.5
Size:
20.3 MB
Release Date:
2018-07-14
Developer:
Ivengi Benelux B.V.
Language:
English
More
You May Also Like
Developer Apps