Telekom NetTest Telekom NetTest Free Get
Telekom NetTest

Telekom NetTest

Makedonski Telekom AD - Skopje

1.0.1 for iPhone, iPad
Free
0

0 Ratings

Update Date

2017-06-12

Size

31.6 MB

Screenshots for iPhone

More Screenshots for iPad
Telekom NetTest Description
Да ја направиме најдобрата мрежа во Македонија уште подобра!

Telekom NetTest го мери квалитетот и брзината на мобилната мрежа на Македонски Телеком. Апликација има за цел да обезбеди податоци со кои уште повеќе ќе се подобри мобилната мрежа на Телеком, а воедно ќе го подобри и корисничкото искуство.

Со користење на апликацијата се вршат позадински мерења на квалитетот на мобилната врска и брзината на мобилниот интернет, се прават активни тестирања на интернет брзината на иницијатива на корисникот, се даваат детали за локацијата и се оценува корисничкото задоволство, а сите овие податоци се внесуваат во базите на податоци на Телеком за понатамошна обработка.

Податоците ќе придонесат кон подобар увид во мрежата, квалитетот и локациите каде има пречки, а со тоа и доволно податоци за нашиот технички тим да ја подобри.

Апликацијата е наменета само за корисниците на Македонски Телеком, а интернет сообраќајот во апликацијата кој се генерира за мерењата на брзината на мрежата не се пресметува во интернет сообраќајот вклучен во корисничките пакети.
Telekom NetTest 1.0.1 Update
2017-06-12 Version History
Improved algorithm for calculating download speed.
More
More Information
Price:
Free
Version:
1.0.1
Size:
31.6 MB
Genre:
Business
Update Date:
2017-06-12
Language:
Albanian English Macedonian
More
You May Also Like
Developer Apps